Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liter melk
150 g sukker
1 ss usaltet smør
1 strimmel sitronskall, 7-8 cm langt
1 kanelstang
1 ½ liter vann
1 klype salt
150 g grøtris
3 eggeplommer
malt kanel
ristede mandler, hakket
Rispudding er Portugals festpudding, og den serveres over hele landet ved større anledninger. Denne utgaven, som krever 3 eggeplommer, er klassisk.
Hell melken i en kjele og ha i sukker, smør, sitronskall og kanelstang. Sett kjelen over middels til sterk varme og varm melkeblandingen til det kommer små bobler langs kanten på kjelen. Ta kjelen av varmen og la det trekke i 30 minutter.
Hell vann i en annen kjele og kok opp på sterk varme. Ha i salt og ris, skru ned på svak varme og kok risen i 15-20 minutter, til den er mør. Rør av og til under kokingen. Sil av risen.
Ha risen i melkeblandingen og sett kjelen på svak varme. Kok under stadig omrøring i 20-30 minutter, til det tykner. Ta kjelen av varmen og fjern sitronskall og kanelstangen.
Pisk eggeplommene i en bolle til det skummer. Pisk 1 ¼ dl av den varme melken inn i eggeplommene, og hell blandingen tilbake i kjelen. La det trekke på svært svak varme i ca 5 minutter mens du hele tiden rører.
Øs puddingen opp i dessertskåler. Dryss kanel og mandler over. Server puddingen romtemperert eller litt avkjølt.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas