Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg faste pærer sitronvann (sitronsaft+vann) LAKE: 8-10 dl tyttebærsyltetøy 4 dl vann 4 kanelstenger 1 ss hel nellik 5-8 dl sukker, avhenger av hvor søtt syltetøyet er
Skrell pærene, men la stilken og blomsten sitte på. Legg pærene i sitronvann etter hvert så de holder seg lyse. Kok opp alle ingrediensene til laken under omrøring. Smak om den er passe søt. Legg i pærene og la dem trekke i ca 15 minutter eller til de begynner å mykne. Legg pærene på rene, varme sylteglass og hell på laken. Laken må dekke helt. Kok om nødvendig opp litt ekstra sukkerlake og etterfyll til kanten av glassene. Lukk glassene. Pærene kan spises med en gang, men blir bedre om de får stå noen dager før servering. Server pærene med lettpisket fløte.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas