Flere resulteter finnes under oppskriften
700 g cottage cheese
700 g kremost
6 egg
1 dl lettfløte
200 g smør
1 splittet vaniljestang
900 g melis
Det tar fire dager å lage denne retten. Ordet Paskha betyr påske, og dette er en familieoppskrift på en av de mest tradisjonelle russiske rettene fra påsken. Den fete og mektige retten er til ære for fastetidens utgang og den serveres vanligvis med Kulich (se egen oppskrift: kaker).
En Paskha-form av tre, dekorert med påskesymboler som et kors, en hanekylling eller initialene XB, som står for "Kristus er oppstanden", hører med til tradisjonen. Siden du sannsynligvis ikke kan få fatt i en slik form, bruk en 20 cm høy leirpotte med hull i bunnen.
Press cottage cheese og fløteost gjennom en sikt. legg osten i et linhåndkle og heng den opp til avrenning natten over.
Legg osten i en kjele sammen med egg, fløte, smør, vaniljestang og melis. Bland godt. Varm opp ved svak varme mens du rører, til den første boblen vises. Ta kjelen av varmen.
Skyll av linhåndkleet og vri det. Legg det i paskhaformen eller leirpotten så glatt som mulig. Plasser formen på en rist med kar under som kan samle opp væsken som trekkes ut. Hell blandingen i formen. Formen skal foreløpig ikke tildekkes.
Sett formen med rist og kar i kjøleskapet i 12 timer.
Hell bort avrent væske. Brett linhåndkleet over og legg et lokk over med noe tungt på. La det stå kaldt i to dager til.
Fjern lokk og håndkle, og legg serveringsfatet over. Snu rundt. Fjern forsiktig formen og håndkleet.
Server med Kulich, pyntet med glasserte servietter.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas