Flere resulteter finnes under oppskriften
6 store faste epler
4 dl vann
1 ts sitronsaft
100 g sukker
Karamellsaus:
175 g sukker, til karamell
3 1/2 dl melk
2 eggeplommer
1 1/2 ss sukker
1 dl kremfløte
Vask eplene og stikk ut kjernehuset. Skrell eplene. Legg dem etter hvert i vann tilsatt sitronsaft, så fruktkjøttet ikke mørkner. Kok opp 4 dl vann, 1 ts sitronsaft, og sukkeret. La 2-3 epler trekke i sukkerlaken om gangen, til de er møre. Eplene må ikke koke i stykker. legg eplene opp så de blir kalde og laken renner godt av.
Brun sukkeret til karamellen i en gryte. Pass på at karamellen ikke blir for mørk, for da kan sausen smake brent. Løft gryten av varmen, så karamellen får kjøle seg litt. Kok opp melken og hell den kokende i karamellen. Rør til karamellen er oppløst.
Visp egg og sukker til eggedosis. Visp karamellsausen i eggedosisen. Hell blandingen tilbake i gryten, sett den på middels varm plate og rør til sausen begynner å tykne. Den må ikke koke. Hell sausen i en bolle og la den bli kald. Bland i stivpisket krem. Legg eplene i et dypt serveringsfat og hell sausen over. Dryss eventuelt finsnittede mandler eller mandelflak over.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas