Flere resulteter finnes under oppskriften
3-4 rabarbrastilker
3 bananer
2 dl sukker
1 ts kanel
Til marengs:
2 eggehviter
1 dl sukker
2 ss mandler skåret i flak
Skjær rabarbraen i ca 3 cm store biter. Skjær bananene i tykke skiver.
Legg halvparten av rabarbraen i en ildfast form og strø over halvparten av sukkeret. Dryss over litt kanel. Dekk med bananskiver og ha resten av rabarbraen over. Strø på resten av sukkeret og ha på enda litt kanel.
Sett formen nederst i ovnen til rabarbraen er blitt mør, ca 30 minutter ved 175 C.
Visp eggehvitene stive og pisk inn sukkeret litt av gangen. Ta formen ut av ovnen. Legg en krans av marengs rundt kanten og dryss over mandelflak.
Sett formen øverst i ovnen og la den stå til marengsen er blitt lysebrun, ca 10 minutter.
Serveres lunken med iskald fløte til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas