Flere resulteter finnes under oppskriften
Nøttebunn:
250 g nøtter
250 g melis
3 egg
1 ts bakepulver
Blåbærkrem:
300 g blåbær
2 ss sukker
5 dl fløte
3 ss sukker
6 plater gelatin
Eplesnø:
3 epler
1 dl vann
50 g sukker
sitronskall av ¼ sitron
3 eggehviter
6 plater gelatin
Blåbærsaus:
300 g blåbær
4 ss sukker
Start med nøttebunnen. Nøttene males og blandes med de øvrige ingrediensene. Has på smurt papir og stekes i ovn ved 175 C. Settes kaldt og stikkes ut til sirkelrunde underlag for blåbærkremen:
Blåbær og sukker kjøres sammen i en foodprocessor. Passeres gjennom sil. Fløte piskes med sukker. Gelatin smeltes og blandes med blåbær som tilsettes den piskede kremen.
Blåbærkremen sprøytes ut i små former med nøttebunnen i bunnen. Formene må smøres.
Eplene skrelles og kokes opp med vann. Mos eplene gjennom en sikt. Piskes med sukker til de er kalde, settes i is eller i fryser. Riv sitronskall. Pisk opp eggehviter. Smelt 6 plater gelatin og ha i epleblandingen. Alt blandes sammen og has i sprøytepose.
Lag blåbærsausen. Blåbær og sukker kjøres sammen i foodprosessor. Siles gjennom sikt. Litt krem blandes med litt fløte og saus. Has i papirkremmerhus.
Som pynt til sausen tynnes blåbærkrem ut med litt fløte og blåbærsaus.
Anrett ved å ta blåbærkremen på nøttebunnen ut av formene når den er stivnet.
Serveres på tallerken med et lite speil av blåbærsaus. Dypp noen dråper blåbærkrempynt i speilet. Bruk en gaffel og lag et mønster. Sprøyt ut noen klatter eplesnø på speilet. Dekorer toppen av blåbærkremen med 3 blåbær og melisdryss. Dryss litt melis på tallerkenen. Dekorer med blåbær.
Denne desserten tar utgangspunkt i en gammel oppskrift fra en håndskrevet kokebok fra en gård i Degernes i begynnelsen av 1900-tallet.
Kilde: culinary-heritage/Østfold
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas