Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss kardemommefrø
saften og revet skall av 3 appelsiner
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl fløte
4 eggeplommer
125 g sukker
Knus kardemommefrøene i en morter. Ha appelsinsaft og skall i en kjele. Kok opp og kok inn til det halve. Avkjøl.
Ha melk, fløte og kardemommefrø i en kjele. Kok opp. Avkjøl blandingen i 30 minutter slik at kardemommen setter smak.
Visp eggene. Varm melk og fløteblandingen. Ha 2 ss av blandingen i eggene. Visp godt.
Hell eggeblandingen i melken i en tynn stråle. Rør hele tiden. Rør i sukkeret.
Varm opp blandingen under omrøring, men pass på at den ikke koker. Sett kjelen i kaldt vann så blandingen blir raskt avkjølt. Avkjøl.
Bland så appelsinsaften i. Sett blandingen i fryseren i 2 timer. Pass på å røre underveis.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas