Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g epler, ikke for sure
1 liter vann
3 ss sukker
1 stk. hel kanel
1 1/2 ss potetmel
presset sitronsaft
Kok opp vann, sukker og kanel.
Vask eplene. Stikk ut kjernehuset først og skrell dem, så går ikke eplene i stykker så lett. Del dem i båter.
Legg eplebåtene i den kokende sukkerlaken. La det småkoke til de blir møre, men ikke bløte.
Rør potetmel ut i vann og hell det i en tynn stråle i kompoten under omrøring.
Gi kompotten et raskt oppkok, ta den av varmen og tilsett litt presset sitronsaft. Hell den i en glasskål og dryss et tynt lag sukker over så det ikke danner seg snerk på kompotten.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas