Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store pærer
saft og revet skall av 1/2 sitron
1 dl sukker
50 g smør eller margarin
Skrell pærene og del dem i to. Ta kjernehuset ut med teskje. Pensle pærene med sitronsaft for å unngå at de skal mørkne.
Legg pærene med snittsiden ned på et smurt ildfast fat. Dryss på sukker og revet sitronskall. Legg resten av smøret eller margarinen på i små klatter.
Stek pærene midt i stekeovnen ved 225 C i ca 15 minutter, eller til pærene er myke. Øs sausen som danner seg på fatet over pærene et par ganger under stekingen.
Server pærene varme med kald fløtekrem, vaniljeis eller vaniljesaus.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas