Flere resulteter finnes under oppskriften
4 fine, faste epler
50 g hasselnøtter
1 ½ ts støtt kanel
4 ss rosinvin
sukker etter smak
Dette er egentlig en typisk jødisk påskerett, men den er så velsmakende at den absolutt fortjener å bli spist oftere.
Skrell eplene tynt og riv dem på jernets fineste side. Rør i først rosinvin, deretter støtt kanel, smak til med sukker og tilsett til slutt hakkede hasselnøtter. Eplemosen blir brun, og det skal den være.
Retten smaker herlig til kjøtt, anrettet på salatblad, til pannekaker, til potet-lapper (se egen oppskrift) og uten tilbehør som hors d `oevre eller som lett dessert.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas