Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pakke fingerkjeks
500 g jordbær
2-3 ss sukker
Fromasj:
3 dl kremfløte
4 eggeplommer
2 ss melis
2 ts vaniljesukker
8 plater gelatin
Fingerkjeks er lange, sprø kjeks som kan kjøpes i butikkene, eller man kan bake dem selv av sukkerbrøddeig.
Bruk helst en litt høy form med lett skrånende kanter og glatt bunn, eller vanlig sukkerbrødform. Dekk bunnen med et lag kjeks, som er skåret som spisse blomsterblad. Legg "retten" ned, da desserten skal hvelves. Sett kjeks tett i tett rundt kanten av formen. De skal rage litt over kanten.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Vri den opp og smelt den i vannet som fremdeles henger ved.
Visp fløte og eggeplommer stive hver for seg. Bland dem og smak till med sukker og vaniljesukker. Vend gelatinen forsiktig i. Fyll fromasj og jordbær i skiver lagvis i formen. Dryss litt sukker over jordbærene. Sett desserten kjølig for å stivne.
Det som stikker opp av kjeks over kanten på formen klippes av. Hvelv desserten forsiktig på fat. Legg en krans jordbær rundt.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas