Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g sukker
saften av 1 sitron
14 appelsiner
8 friske laurbærblad til pynt
Skjær toppen av 8 appelsiner med en skarp kniv. La "hattene" ligge til pynt. Grav ut fruktkjøttet og legg det i en bolle. Legg appelsinskall og "hatter" på et brett, og sett i fryseren.
Skjær skallet av de andre appelsiene, og ha det i sirupen. Press saften av appelsinene og fruktkjøttet. Det bør bli ca 7,5 dl saft.
La den friske appelsinsaften og resten av sitronsaften, pluss 6 ss kaldt vann, i sukkersirupen. Hell blandingen i en fryseform og la stå i fryseren i 3 timer.
Hell blandingen over i en bolle og pisk for å bryte ned iskrystallene. Fyll opp i formen igjen, og la stå i fryseren i ytterligere 4 timer, til blandingen er fast men ikke gjennomfrossen. Fyll blandingen over i appelsinskallene helt til toppen, og legg på "hattene".
Sett appelsinene i fryseren igjen til de skal serveres. Stikk laurbærbladene ned i hver appelsin før servering.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas