Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg pærer 5 dl sur tyttebærsaft 250 g sukker 2-3 stk hel kanel 2-3 ss tørket pomeransskall eller appelsinskall
Bruk modne, men faste pærer. Skrell dem, del dem i to og fjern stilk og kjernehus eller la dem være hele. Hvis det lages stor porsjon, legges pærene i kaldt vann tilsatt sitronsaft eller askorbinsyre, slik at de holder seg lyse. Kok opp saft og sukker. Brukes søtet saft, er det ikke sikkert det er nødvendig med sukker. Ha i kanel. Tørre pomeransskall bløtes i varmt vann i noen timer. Fjern det hvite skallet, skjær det gule i strimler og ha dem i sukkerlaken. Bruker du appelsinskall så skrell og vask appelsinene. Sørg for at minst mulig av det hvite skallet kommer med. Skjær det gule i strimler og tørk det i stekeovnen ved 90 C i 2-3 timer, eller til det er tørt. La pærene trekke porsjonsvis i laken til de er møre. Laken bør ikke koke, da blir pærene mindre pene. Ta pærene opp og legg dem i rene, varme glass eller krukke. Kok inn laken i ca 10 minutter og hell den over. Skru på tett lokk hvis pærene skal oppbevares en stund. Server gjerne med pisket kremfløte eller eggekrem til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas