Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store epler
4 dl vann
1-2 dl sukker
Marengs:
2 eggehviter
4 ss sukker
16-20 mandler
Vask og skrell eplene. Stikk ut kjernehuset og del hvert eple i to. Kok opp vannet og sukkeret og kok eplene møre i sukkerlaken. Det er best å koke eplene i to omganger. Legg eplene opp så sukkerlaken får renne godt av.
Legg så de halve eplene med snittsiden ned i en smurt ildfast form.
Stivpisk eggehvitene. Bland sukkeret i litt etter litt, og visp godt mellom hver gang.
Fordel marengsmassen over eplene. Skjær mandlene i tynne strimler og stikk dem ned i marengsmassen. Stek desserten midt i ovnen ved 200 C til marengsmassen er gyllen og har fått sprø skorpe.
Pass desserten godt så den ikke blir for brun. Det går ganske fort!
Server vaniljesaus til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas