Flere resulteter finnes under oppskriften
Mousse (uttales moss) er en luftig, fløyelsaktig krem som smelter i munnen.
100 g mørk sjokolade
2 egg
3 ss likør eller appelsinsaft
1 ts revet appelsinskall
1 ss melis
2 dl kremfløte
Smelt sjokoladen. Skill eggene. Rør sjokolade, eggeplommer, likør, skall og melis sammen. Pisk eggehvitene stive. Pisk fløten. Bland forsiktig sjokolade, eggehviter og fløtekrem.
Fordel moussen i porsjonsskåler. Settes kjølig i et par timer før servering.
Pynt med mørk sjokolade eller annet.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas