Flere resulteter finnes under oppskriften
900 g gresskar skåret i båter
350 g mykt brunt sukker
1,5 dl vann
naturell yoghurt
brunt sukker
Ta ut gresskarkjernene. Legg båtene fast sammen i en tykkbunnet gryte. Fordel sukkeret i gresskarbåtene. Pakk det hardt der frøene satt.
Hell vannet forsiktig i gryten, så mye at det dekker bunnen, for å forhindre at gresskaret brenner seg. Pass på så vannet ikke vasker bort sukkeret.
Legg på lokk og damp over svak varme. Sjekk ofte at vannet ikke koker bort. La det dampe til gresskaret er mørt og sukkeret er smeltet i vannet til en saus.
Med en hullsleiv tar du opp gresskaret og legger det på et serveringsfat. Hell sukkerlaken fra gryten over og server straks med naturell yoghurt, gjerne søtet med litt brunt sukker.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas