Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g mandler
300 g melis
1 ½ dl vann
Tørk mandlene godt med kjøkkenpapir, og bland alt i en kjele. La det koke over svak varme til alt vannet er fordampet, og sukkeret sitter som en grå hinne rundt mandlene. Rør hele tiden.
Øk temperaturen og rør til sukkeret har smeltet og fått en gyllen karamellfarge som har festet seg rundt mandlene. Ha de ferdige mandlene over på bakepapir og la det kjøle litt av.
Bryt mandlene fra hverandre med tresleiv før de er blitt kalde.
Oppbevares i tett boks.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas