Flere resulteter finnes under oppskriften
4-6 store pærer
5 dl vann
1 1/2 dl sukker
litt sitronsaft
Toscarøre:
1 dl hakkede mandler
50 g smør eller margarin
5 ss sukker
1 ss hvetemel
1 ss melk
Skrell de friske pærene og del dem i to. Ta kjernehuset ut med teskje. Kok sukkerlake av vann, sukker og litt sitronsaft. Kok de halve pærene knapt møre i sukkerlaken. Legg dem opp så de får renne godt av seg. Legg pærene på et smurt fat med den runde siden opp.
Smelt smøret eller margarinen til toscarøren. Bland i hakkede mandler, sukker, mel og melk. Gi blandingen et oppkok. Fordel røren over pærene.
Stek pærene midt i stekeovnen ved 225 C i 15-20 minutter, eller til toscarøren har fått en pen gyllenbrun farge.
Server pærene lunkne, med kald krem til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas