Flere resulteter finnes under oppskriften
Til formen:
2 ss smør
2-4 ss brunt sukker
Deig:
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
litt salt
50 g brødrasp
100 g smeltet smør
vann
Fyll:
600-800 g frukt og/ eller bær
sukker
Smør en rund, litt høy form med smør og dryss brunt sukker i bunnen.
Sikt mel og salt, tilsett brødrasp og smeltet, avkjølt smør. Ha i vann til en passe fast deig. Kjevle ut deigen og fôr formen med 2/3 av den.
Bruk epler i skiver, stikkelsbær, plommer, kirsebær og jordbær eller bringebær i puddingen. Frukt og bær kan være friske eller hermetiske.
Tilsett sukker etter smak, og vann om nødvendig. Det er ikke nødvendig når vi bruker bær.
Dekk med et "lokk" av resten av deigen. "Lim" sammen kantene. Dekk formen med smurt matpapir.
Sett formen på rist i gryte med kokende vann i del 2 timer. Fyll med mer kokende vann hvis nødvendig.
Hvelv over på fat og server med krem eller vaniljesaus.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas