Flere resulteter finnes under oppskriften
3 eggehviter
85 g farin (ca 1 dl)
1/2 ts vaniljesukker
1/2 liter melk
Vaniljesaus:
2 eggeplommer
40 g farin (ca 1/2 dl)
melk fra marengskokingen
1 ts potetmel
1 ss vaniljesukker
1 dl kremfløte
Stivpisk hvitene, tilsett sukker og vanilje til marengs. Kok opp melken i en vid kjel. Legg boller ved siden av hverandre i melken, bruk en spiseskje. Melken skal ikke koke, bare syde i 3 minutter.
Ta opp "snøbollene" med en hullsleiv og la dem renne av på et papir.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Sil melken i en kjele, pisk inn potetmelet utrørt i litt av melken og tilsett eggedosisen.
Varm sausen til kokepunktet, pisk hele tiden. Avkjøl, tilsett vanilje og pisket krem. Hell sausen i en glasskål og legg snøbollene oppå.
Dessert-variasjonene er utallige, og her er en fristende - ikke minst fordi den er meget uvanlig...
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas