Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g rabarbra
3 dl vann
2 1/2 dl sukker
1 ss potetmel
3/4 dl kaldt vann
Bruk helst nye sprø stilker til kompott. Vask dem og la dem renne godt av. Skjær stilkene i 3-4 cm lange biter.
Kok opp vannet og sukkeret og kok rabarbraen i små porsjoner i sukkerlaken til stykkene er møre, men ikke kokt i stykker. Ta rabarbrabitene opp med en hullsleiv så de får renne godt av seg, og legg dem pent i en dessertbolle.
Kok sausen inn litt. Lag jevning av potetmelet og vannet, og rør jevningen på sausen. Gi sausen et oppkok, og hell den forsiktig over rabarbrabitene. La kompotten bli kald. Server vaniljesaus eller krem til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas