Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g rabarbra
100 g melis
Krem:
4 plater gelatin
4 eggeplommer
3 ss melis
4 dl kremfløte
1/2 vaniljestang, delt i 2 på langs
4 eggehviter
Forvarm stekeovnen til 175 C.
Rens rabarbraen. Del den opp i stykker på tvers og legg den i ildfast form. Strø over melis, dekk med lokk eller folie og la det safte seg i ovnen tilrabarbraen er mør, 20-25 minutter.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Kryst vannet godt ut og smelt gelatinen i vannbad.
Vips eggeplommer og melis godt. Kok opp fløten med vaniljestangen. Spe eggeplommene med den kokende fløten under kraftig pisking. Rør inn smeltet gelatin og fjern vaniljestangen. Sett kaldt. Rør av og til, til blandingen begynner å stivne. Stivpisk eggehvitene og vend kremen.
Anrett den avkjølte rabarbraen i bunnen av en glasskål. Topp med krem.
Sett kaldt i minst 3 timer før servering. Pynt desserten med pisket krem.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas