Flere resulteter finnes under oppskriften
7 dl muskatvin
10 plater gelatin
500 g jordbær
sitronmelisse
1 randform på 1 - 1,2 liter
Bløt gelatinen i kaldt vann.
Kryst vannet av gelatinen. Smelt den i 1/2 dl av vinen, som varmes opp under omrøring, til gelatinen er helt smeltet.
Hell blandingen i en tynn stråle i resten av vinen under omrøring.
Fyll straks ca 1 cm. gelesaft i randformen. Sett formen i kjøleskapet til geleen har stivnet.
Legg en sirkel av pene sitronmelisse-blader i randformen.
Legg deretter et lag gjennomskårne jordbær på geleen. Fest dem med et nytt lag gelesaft. Fortsett på denne måten til randen er fylt opp.
Sett randen i kjøleskapet til den har stivnet helt.
Dypp formen et øyeblikk i varmt vann, slik at geleen løsner og kan vendes på et fat eller et stettefat.
Jordbær kan serveres med råkrem (se egen oppskrift).
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas