Flere resulteter finnes under oppskriften
6 bananer
4 ss smør
2 dl vann
60 g sukker
litt rosenvann
1 ts støtt kardemomme
½ dl mandler
½ ts safran
Skrell bananene og skjær dem i tykke skiver. Smelt smøret i en tykkbunnet gryte og ha bananskivene oppi. La dem surre seg møre i 6-7 minutter. Rør ofte i gryten.
Mos bananskivene når de har blitt helt møre og tilsett så halvparten av vannet og hell sukkerlaken over bananmosen. La denne koke videre i nye 15 minutter på svak varme, til konsistensen blir som tykk grøt.
Tilsett rosenvannet. Ta gryten av og hell bananmosen over i et halvdypt fat. Dryss over med kardemomme, skoldet og grovhakket mandler og safran.
Smør som eventuelt skiller seg ut helles fra.
Banandesserten kan serveres varm, lunken eller iskald.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas