Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg moden frukt (epler, pærer, plommer, ferskner el.a.)
7 1/2 dl vann
1/2 kg sukker
litt rød konditorfarge eller 2 ss solbærgelé
2 1/2 dl brandy
Skrell og rens frukten. Frukten kan være hel eller vi kan dele den. Fersken legges i kokende vann og så kaldt for å løsne skallet. Plommer kan være hele eller halve. I kirsebær kan du ta stenene ut først.
Kok vann og sukker opp ved svak varme.
Ha frukten i gryten og la den småkoke noen minutter. Tilsett konditorfarge, eller solbærgelé, hvis mer farge ønskes.
For å holde frukten hvit kan du legge den i en blanding av 1/2 l vann og 1 ts salt.
Ta frukten opp, hell laken over og sett det hele på avkjøling.
Gjenta oppkok og avkjøling neste dag og legg frukten på glass. Kok laken litt inn, avkjøl den og tilsett rom.
Hell laken over frukten og sett tett lokk på. Bør stå mørkt og kjølig minst 1 måned før bruk.
Frukten serveres i laken. Server krem til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas