Flere resulteter finnes under oppskriften
8 store, faste pærer
50 g sukker
6 dl marsala (italiensk hetvin)
2 kanelstenger
1 vaniljestang
500 g mascarpone
Skrell pærene men la stilken være igjen. Skjær av bunnen på pærene så de står støtt. Legg pærene, kanelstengene og vaniljestangen i en vid kjele, hell over marsalavnen og strø over sukkeret. La blandingen koke opp på platen og sett så kjelen med lokk på i stekeovnen på 130 C i 90 minutter. Snu pærene og stek videre i ytterligere 90 minutter.
Ta pærene ut av sirupen og la kjølne. Server pærene med sirupen og mascarpone. Mascarpone kan erstattes av krem.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas