Flere resulteter finnes under oppskriften
8 fiken
saften av 1 appelsin
1 1/4 dl Samos eller annen søt hetvin (Marsala) eller søt sherry
2 ss klar honning
2 ss appelsinblomstvann (kan sløyfes)
naturell yoghurt, som tilbehør
Forvarm ovnen til 150 C.
Snitt et dypt kryss i toppen av hver fiken og legg dem i en gratengform som akkurat rommer dem.
Varm forsiktig appelsinsaften, vinen og honningen og hell dette over fiknene. Sørg for at så mye som mulig renner ned i innsnittene.
Stek fiknene i forvarmet ovn i 40 minutter, til de er helt myke. Øs væsken over flere ganger. Skvett til slutt appelsinblomstvann over og server straks med fet, naturell yoghurt.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas