Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store epler
250 g mandler
3 egg
125 g smør eller margarin
250 g sukker
skall av 1 sitron
Skrell eplene og stikk ut kjernehuset. Del eplene i småbiter og kok dem til mos, uten sukker.
mal mandlene på mandelkvern eller findel dem i en food processor eller hurtigmikser.
Skill det ene egget og bland eggeplommen og de to hele eggene sammen med mandlene. Rør smøret eller margarinen og sukkeret lyst og kremaktig, tilsett revet sitronskall. Bland de to rørene sammen. Stivpisk eggehviten som er igjen og brett den inn i røren. Stryk eplemosen utover i bunnen av en ildfast form. Hell mandelrøren over. Stek kaken midt i ovnen ved 180 C i ca 1 time.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas