Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store, fullmodne ferskener
6 ¼ dl rødvin
125 g sukker
skallet av 1 sitron, skåret i strimler
1 kanelstang
¾ dl brandy
Kok opp en kjele trekvart full med vann. Legg en fersken om gangen i det kokende vannet og forvell den i 20 sekunder, slik at skinnet løsner. Ta den opp med hullsleiv og legg den i en bolle med kaldt vann. Flå av skinnet, del ferskenene i to på langs og fjern steinen. Sett ferskenene til side i en ildfast bolle.
Ha vin, sukker, sitronskall og kanelstang i en kjele på middels varme og kok opp. Rør til sukkeret er løst opp. Ha i brandy, ta kjelen av varmen og hell sukkerlaken over ferskenene. La det bli kaldt, dekk til og la det trekke i to dager i kjøleskapet.
Ved servering øser du fersken og lake opp i glassboller eller begre. Server kaldt.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas