Bruksanvisning
Start med portvinsgeleen: Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Ta dem opp og klem vannet ut av dem. Smelt gelatinen ved svak varme og tilsett hvitvin, sukker og eplemost. Rør godt før du tilsetter portvinen.
Porsjonsanrett portvinsgeleen ved å fylle porsjonsglassene halvt med gelé. Sett den kjølig til den stivner, legg på kirsebær og fyll på mer gelé. Sett glassene i kjøleskap.
Nøttekurvene: Bland ingrediensene til deigen og elt den godt sammen. Rull den ut til en pølse og sett den i kjøleskap i ca 2 timer.
Sett ovnen på 200 C. Skjær deigpølsen i 3 cm lange biter. Sett dem på en ovnsplate dekket med bakepapir. Stek kakene til de bobler og fortsatt er lyse. Trykk så kakene i form over en liten skål mens de fortsatt er varme.
Crème Chantilly: Ha fløten i en bolle og pisk den til den begynner å stivne. Tilsett melis og cognac. Fortsett å piske til fløten blir stiv igjen, men uten klumper.
Server Crème Chantilly så snart som mulig etter tilberedningen.