Flere resulteter finnes under oppskriften
4 egg
75 g sukker
1 ts vaniljesukker
2,5 dl kremfløte
2,5 dl melk
sukker
Pisk egg, sukker og vanilje godt sammen. Ha melken og fløten i en gryte og gi dette et oppkok. Pisk melkeblandingen i eggeblandingen når den er ca 80 C.
Sil massen over i ildfaste porsjonsskåler (cocotteformer) og stek dem i vannbad ved 140-150 C i 40-45 minutter. Avkjøles og lagres kaldt.
Ved serveringen drysses et lag med sukker over cremen. De små formene settes så i en godt forvarmet ovn, med sterk overvarme på øverste rille, ca 250 C.
Desserten, som minner mye om den norske karamellpuddingen, er ferdig når sukkeret har karamelisert seg (blitt brunt).
Desserten serveres i formene, gjerne med frisk frukt ved siden av.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas