Flere resulteter finnes under oppskriften
6 store faste pærer
6 dl eplecider
100 g sukker
1 splittet vaniljestang
2 hele kanelstenger
2 ts maisennamel eller potetmel
noen ristede mandelflak
4 dl pisket kremfløte
Forvarm stekeovnen til 150 C. Skrell pærene pent, la stilken være på. Plasser pærene i en ildfast form.
Kok opp eplecider sammen med sukker, vaniljestang og kanel. Hell dette over pærene. Dekk formen med lokk og la pærene stå i stekeovnen i ca 1 time. Snu dem et par ganger. Når pærene er møre, legges de i en serveringsskål og avkjøles.
Hell pærelaken i en kjele og fjern vaniljestang og kanelstenger.
Bland maisennamel med litt kaldt vann og rør det i pærelaken. La laken koke opp under omrøring til den tykner. Hell laken over pærene. La det avkjøles litt. Øs litt lake over pærene på nytt.
La pærene bli godt avkjølt i kjøleskap. Dryss mandelflak over ved servering og pisk kremet fløte til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas