Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g kokesjokolade
8 ss konsentrert appelsinjuice
4 eggeplommer
15 g romtemperert smør eller margarin
4 eggehviter
1 dl kremfløte
Pynt:
1/2 dl kremfløte
litt revet sjokolade eller noen appelsinskiver
Brekk sjokoladen i mindre stykker og smelt den i en kjele over vannbad med appelsinjuicen. Ta sjokoladen fra varmen og la den avkjøles noe før den piskes sammen med eggeplommer og smør.
Pisk eggehvitene stive og fløten til krem og vend begge deler forsiktig inn i sjokolademoussen. Fordel den i små porsjonsskåler eller i en serveringsskål.
Sett desserten i fryseren minst et par timer, eventuelt lenger.
Ta den ut like før servering og pynt den.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas