Flere resulteter finnes under oppskriften
1 vaniljestang
3 dl lettfløte eller like deler melk og kremfløte
80 g sukker
¼ ts salt
2 dl kremfløte
Splitt vaniljestangen på langs med en skarp kniv. Skrap ut de svarte frøene inni. Ha vaniljefrøene, -stangen og lettfløten i en kasserolle. Tilsett sukker og salt. Varm det hele på svak varme og rør til sukkeret har løst seg opp. Ikke la det koke!
Ta kasserollen av platen og avkjøl blandingen til den er romtemperert. Ta opp vaniljestangen og tilsett kremfløten. Ha blandingen i en frysesikker form. Legg på lokk og la formen stå i fryseren i ca 4 timer til iskremen er gjennomfryst. Rør ofte i iskremen under innfrysingen. Rør det fryste langs kanten inn mot midten og rør iskremen jevn hver gang. Da unngår man iskrystaller. Står iskremen lenge i fryseren, bør den tempereres en stund i kjøleskap før servering.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas