Flere resulteter finnes under oppskriften
60 g hvetemel
1 ts bakepulver
litt salt
2 ss sukker
1 egg
1 1/2 dl melk
1 ss smør
Fyll:
2 ss sirup
saft av 1/2 sitron
1 eple
3 dadler
Sikt hvetemel, bakepulver og salt i en bolle og tilsett sukkeret. Visp melk og egg godt sammen med det tørre. Smelt smøret og bland det i røren. La røren stå og svelle ca 15 minutter.
Varm stekepannen og ha i litt smør. Røren settes på pannen med spiseskje med god avstand. Pannekakene stekes pent brune på begge sider. Legg dem oppå hverandre i to stabler og hold dem varme.
Varm sirupen i en gryte og ha i sitronsaften. Skrell eplene og del dem i små båter og hakk dadlene. Det hele has i gryten. La det koke til eplene er møre ca 15 minutter.
Fordel fyllet over stablene og server straks.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas