Flere resulteter finnes under oppskriften
4 dl kremfløte
2 ss melis
Mousse:
170 g ren sjokolade
2 ss smør
6 egg
revet sjokolade eller hakkede nøtter til pynt
Pisk fløten med melis til halvstiv krem. Fyll den i en 1,5 liters høy isform eller annen høy form. Bruk baksiden av en skje til å fordele kremen i et jevnt lag rundt hele formen. Sett formen i fryseren. Hvis noe av kremen glir ned fra kantene, bre utover igjen når kremen er halvfryst.
Lag moussen. Bryt sjokoladen i biter i en bolle tilsett smør og smelt det over kokende vann. Tilsett eggeplommene, en om gangen og rør godt. Ta bollen av varmen.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem i den litt avkjølte sjokoladeblandingen.
Hell moussen i den fryste kremformen. Frys inn natten over.
Ta bomben ut av formen ca 2 timer før servering. Dypp formen i lunkent vann og løsne med kniv rundt kanten. Legg serveringsfatet over formen og snu det fort så bomben glir ut.
Før servering drysses overflaten med revet sjokolade eller hakkede nøtter.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas