Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ferskener
2 mandelmakroner
8 skåldede mandler
1 eggeplomme
3 ss sukker
1 ts revet sitronskall
smør til å smøre formen med
1 dl søt hvitvin
evt mandelflak
Halver ferskenene og ta ut steinen. Grav ut litt av kjøttet, slik at hullet blir dypere.
Kjør makronene, mandlene, eggeplommen, 2/3 av sukkeret, sitronskallet og det utgravede ferskenkjøttet i kjøkkenmaskin til det er en jevn masse. Fyll hulningene i ferskenene med denne blandingen.
Forvarm ovnen til 160 C. Smør en ildfast steintøyform lett med smør og legg de fylte ferskenene i formen. Hell vinen over og dryss resten av sukkeret over ferskenene. Kok dem i ovnen i 30 minutter.
I mellomtiden rister du mandelflakene under varm grill eller i tørr stekepanne. Ta ferskenene ut av ovnen og la dem kjølne i laken. Serveres varme eller ved romtemperatur, drysset med mandler.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas