Flere resulteter finnes under oppskriften
1 boks pærer, ca 425 g
1 ss smør eller margarin
50 g hakkede eller høvlede mandler
1 strøken ss sukker
2 eggehviter
60 g melis, ca 1 dl
et par dråper eddik, 7%
Sil pærene og legg dem pent opp i et smurt lavt ildfast fat.
Legg mandlene ut over et ark aluminiumsfolie på stekeristen, dryss litt sukker over og sett risten i ovnen ved 200 C, når de begynner å bli gylne, vendes de om med en spade, rist videre til de blir sprø og gylne også på den andre siden, ca 5 minutter.
Stivpisk hvitene med halvparten av melisen samt eddik. Vend inn resten av melisen meget forsiktig.
Legg marengsmassen over pærene og pynt med mandlene enten i små grupper rundt marengsen, eller dryss dem over det hele.
Sett fatet i ovnen ved 250 C ca 5 minutter eller til den blir lyst gyllen, må ikke brennes.
Server pæremarengsen lunken eller kald, gjerne med kald krem.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas