Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store pærer
saft av 1 sitron
Fyll:
2 ss hakket ingefær med sirup
2 ss appelsinmarmelade
2 ss rosiner
24 skåldede mandler
Glasur:
4 ss aprikossyltetøy
2 ss vann
8 cocktailbær
Skrell og del pærene og stikk ut kjernehusene. Legg de halve pærene i ildfast form. Press sitronsaften over. Ha litt vann i formen.
Bland fyllet og fordel det på pærene. Legg lokk over formen eller dekk den med aluminiumsfolie. Sett formen midt i ovnen ved 180 C i ca 25 minutter til pærene er møre.
La pærene renne av seg og legg dem på fat.
Kok aprikossyltetøy og vann i ca 3 min. Sil det og hell det over pærene. Pynt med cocktailbær på hver pære.
Server pærene varme eller kalde med fløte eller iskrem til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas