Flere resulteter finnes under oppskriften
6 modne appelsiner
8 dadler, hakkede
2/3 dl skåldede mandler, i skiver
orangeblomstvann
1 ss friske mynteblader, hakkede
kanel, malt
Skyll og rens appelsinene, pass på å fjerne alt det hvite etter skallet. Skjær appelsinene i skiver på tvers.
Legg dem i et lavt fat med hakkede dadler og mandelflak. Stenk med orangeblomstvann etter smak.
Dryss mynte og kanel over og server salaten. Anbefales bl.a. til kald and.
Skåldede mandler får du ved å ha mandlene i en bolle og helle over kokende vann til de er dekket. La det stå i 1 minutt. Hell av vannet og skallet bør nå være lett å ta av. Skjær så mandlene i skiver med en skarp kniv.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas