Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g hasselnøtter
50 g mandler
3 egg
50 g smør
100 g sukker
litt vaniljesukker
4 dl fløte
120 g syltet fruktskall eller ferdigkjøpt balnding
Fjern skallet av nøtter og mandler, enten ved å skålde dem eller ved å riste dem litt under grillen. Avkjøl og tørk nøttene. Ha smøret, sukkeret og vaniljesukkeret i en kjele, og knekk eggene oppi. Varmes sakte opp, under stadig omrøring. Bruk en tresleiv til å røre med. Blandingen skal bli nesten så tykk som eggerøre. Ha innholdet over i en bolle for avkjøling. Stivpisk kremen. Når eggeblandingen er avkjølt, røres mandlene, hasselnøttene og fruktblandingen inn, til det er godt blandet. Den stivpiskede kremen røres inn litt om gangen, rør godt mellom hver gang.
Kle en avlang formkakeform, ca 25 cm, med bakepapir. Hell blandingen i formen og dekk med aluminiumsfolie. Isen må stå minst 4 timer i fryseren før servering. Serveres på avkjølte tallerkner, gjerne på en fruktsaus laget av jordbær eller bringebær. Pynt med hakket syltet fruktskall, nøtter eller cocktailbær.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas