Flere resulteter finnes under oppskriften
6 dl vann
200 g sukker
skall og saft av 1 sitron
4 store never velluktende rosekronblader
2 ts glyserin
Løs opp sukkeret i vannet og la det koke sterkt i noen minutter til sirup. Ta kjelen av varmen og tilsett sitronskall og rosenbladene. Hold dem nede i sirupen med en potetmoser. På dette stadium får kronbladene en grønnhvit eller blårosa farge avhengig av den opprinnelige fargen på rosene. Sirupen får farge som svak te. La dette stå natten over på et kjølig sted.
Sil blandingen neste dag gjennom et linklede i en sikt. Tilsett glyserin og deretter sitronsaft. Rør. Nå blir blandingen rosafarget og du er klar til å fryse sorbeten. Rør av og til under innfrysingen for å hindre at det blir dannet iskrystaller.
Server sorbeten med hjemmelagede kremmerhus eller blondekaker.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas