Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g epler uten skall og kjernehus, delt i 1 cm tykke båter
2 ss sukker
1 ss anislikør eller konjakk
2 egg, skilt
1 ¼ dl melk
1 ss olivenolje, pluss olje til frityrsteking
1 klype salt
150 g hvetemel, pluss 1 ss
melis
Legg epleskivene i en lav bolle, ha sukker og likør eller konjakk over og vend på epleskivene slik at de blir dekket. La det stå noen timer i romtemperatur.
Visp sammen eggeplommer, melk, 1 ss olivenolje, salt og mel i en anen bolle. Legg på lokk og sett i kjøleskapet i 1-2 timer.
Pisk eggehvitene i en bolle til det dannes stive topper, og vend eggehvitene inn i røren til det så vidt er blandet.
Hell så mye olje i en frityrgryte at det står 5 cm over bunnen og varm oljen til et frityrtermometer viser 180 C. Arbeid i omganger: Dypp epleskivene i røren og slipp dem forsiktig oppi den varme oljen. Stek dem i 3-4 minutter, til de er gylne. Snu dem bare under stekingen. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Legg de stekte epleskivene på et varmt fat og sikt melis over. Server dem glovarme.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas