Flere resulteter finnes under oppskriften
7 gelatinblader
1/2 dl sukker
1/2 liter appelsinjuice
2 dl vann eller hvitvin
4 bananer
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Rør ut sukker i appelsinjuice. Varm 2 dl vann eller vin.
Klem vannet av gelatinen og smelt den i det varme vannet eller vinen.
Hell gelatinoppløsningen i juicen under stadig pisking. Fyll en form eller bolle med rund bunn med 1/4 av geléen. Sett den til avkjøling til den er nesten stiv.
Skjær bananene i skiver, ta av noen skiver til pynt. Legg resten av skivene over den stivnede geléen og rundt kanten av formen, og hell resten av geléen over (geléen må være flytende).
Sett geléen kaldt til den er stivnet.
Hvelv geléen på et fat og pynt med bananskiver.
Et godt følge til denne desserten er pisket krem, gjerne smakt til med vaniljesukker eller finhakkede hasselnøtter.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas