Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg godt modne pærer
5 dl lys sirup
1 tynt strimmel sitronskall, ca 10 cm
2-3 ss vann
2 ts sitronsaft
2 lett knuste plommesteiner
2 dl konjakk
Kok laken: Kok sirupen med sitronskall og sitronsaft, vann og plommesteiner. La det koke i 5 minutter. Tilsett konjakken og varm opp på nytt.
Skrell pærene og skjær dem i båter. Ta bort kjernehusene med en liten skje og legg båtene i et varmt og rengjort glass. Fisk opp sitronskallet av laken og legg det i glasset. Sil laken over pærebåtene. Sett på lokk. Avkjøl og sett glasset i kjøleskapet i minst 1 døgn.
Server med pisket fløte.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas