Bruksanvisning
Fyll vasken halvfull med kaldt vann.
Varm fløten til den nesten koker. Pisk eggedosis av eggeplommer og 150 g av sukkeret og hell den varme fløten i mens du fortsatt pisker. Hell blandingen over i en kjele og varm den til en fløyelsmyk vaniljekrem. Når den har tyknet tar du den av varmen, tilsetter vaniljen og lar den avkjøles før den settes i kjøleskapet og senere fryses.
Mens iskremen fryser, moser du bringebærene, resten av sukkeret og balsamicoeddiken i matprosessoren. Press mosen gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene. Hell bringebærsirupen i en liten lufttett plastboks og sett den i fryseren for å tykne. Pass på at den ikke blir for hardfrossen.
Når iskremen er frossen, men ikke har, legger du en tredjedel av den i en stor plastbolle og lar en tredjedel av den halvfrosne bringebærsirupen sildre over. Gjør det samme med to nye lag. Bruk skaftet på en treskje og rør med den i snirkler, slik at sirupen bølger gjennom iskremen. Sett lokk på bollen og sett den i fryseren så den stivner.