Flere resulteter finnes under oppskriften
4 pærer
2 1/2 dl vann
50 g sukker
saft og skall av 1 sitron
Puddingen:
100 g sukker
6 dl melk
2 egg
6 pl. gelatin
Aprikossaus:
1/2 boks herm. aprikoser
Pynt:
cocktailbær
krem
Skrell pærene og del dem i to. Fjern kjernehuset. Kok pærene til de er møre i vann, sukker og sitron. La dem ligge i laken til de skal brukes.
Lag puddingen ved å brune sukkeret i pannen. (Karamellsaus). Ta pannen til side og avkjøl den.
Tilsett melken og la det stå over svak varme til karamellen er oppløst.
Pisk eggene med 2 ss sukker og tilsett karamellmelken. Ha alt i en gryte og varm det ved svak varme under omrøring til det tykner.
Legg gelatinen i kaldt vann til den blir bløt. Vri den godt opp og ha den i den varme melkeblandingen. Hell blandingen i en form og sett den kjølig til den stivner.
Lag sausen ved å mose aprikoser og saften gjennom en sikt.
Sett formen et øyeblikk i kokende vann og hvelv puddingen over på fat. Pynt med pærer, cocktailbær, og krem. Hell sausen på fatet.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas