Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store, syrlige epler
1 1/3 dl hvetemel
litt salt
2 ts sukker
2 egg
1 1/4 dl vann
Sukkerlake:
4 ss sukker
2 ss honning
1 1/4 dl vann
saft av 1 stor sitron
olje til steking
melis og 1 sitron til garnering
I Kina lages denne retten ofte v paradisepler, men faste, syrlige epler skåret i båter kan også brukes.
Kok lake av sukker, honning, vann og sitronsaft.
Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og del dem i båter. Legg dem i sukkerlaken. Kasserollen må nå tas av varmen, ellers blir eplene for bløte. La dem stå i sirupen ca 1 time. Vend dem av og til.
Sikt sammen mel og salt, tilsett sukker, eggeplommer og vann. Rør så inn stivpiskede eggehviter.
Ta eplebåtene opp av sirupen, la dem renne av litt og dypp dem så i røren.
Stek dem gylne og sprø i oljen. La dem renne av på fettsugende papir før de serveres.
Server eplene drysset med melis og med sitronbåter til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas