Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg modne pærer
2 ss sukker
1 vaniljestang
2 ½ dl vann
1 dl akevitt
saften av 2 sitroner
Skrell pærene og skjær i biter. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg pærene i en kjele med sukker, vanilje og vann. Kok på lav varme til pærene er myke.
Klem pærene gjennom en fin sil og bland inn akevitt og sitronsaft.
Hell over i ismaskin og kjør til blandingen begynner å fryse. Ha sorbeten over i en beholder og oppbevar i fryseren.
Dersom du ikke har ismaskin, har du sorbeten i en metallbolle og setter den i fryseren. Rør i sorbeten når den begynner å stivne langs kanten av bollen. Frys den videre og rør i sorbeten hver halve time. Rør også godt i sorbeten før servering.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas