Flere resulteter finnes under oppskriften
2 pk fløteis, vanilje
225 g blåbær
2 ts lavandelblomster
ev 2 ss konjakk
1 dl crème fraîche
noen blomster av små blad duftende planter
La isen bli halvtint. Legg den ene pakken i bunnen av en rund skål og glatt med en skje.
Kjør blåbær, 1 ts lavendelblomster og konjakk i mikser, eller rør for hånd sammen med den andre ispakken. Spar 1 ss blåbær til pynt.
Hell den blå isen i skålen. Sett inn i frysen igjen med folie over.
Før servering så setter du skålen i romtemperatur ca 30 minutter. Løsne med en stekespade og hvelv isen opp på et stort fat. Smør crème fraîche over isen. Pynt med blåbær, lavendel, duftende blomster og blad.
Hvis du vil ha alt ferdig før en fest, kan du hvelve bomben opp på et fat, dekke med folie og sette tilbake i frysen. Pynt like før servering.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas